Pasta Salsiccia

Matkasse
Tillagningstid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 1 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 burk San Marzano-tomater
  • 2 dl Riven parmesan (1 dl i grytan, 1 dl att toppa med)
  • 1 påse Pasta
  • 500 g Salsicciafärs
  • 1 dl Pastavatten
  • 1 dl Olivolja, att steka i & toppa med

Instruktioner
 

  • Hacka gullöken och vitlöken och fräs i panna med olivolja tills löken blir glansig.
  • Tillsätt burken med San Marzano-tomaterna och låt puttra tillsammans.
  • Stek salsicciafärsen och tillsätt den sedan i tomatkoket, riv parmesan och tillsätt även den.
  • Koka upp saltat pastavatten och koka pastan enligt instruktioner på förpackning.
  • När pastan kokat klart spara ca 0,5 dl vatten som tillsätts i tomatkoket, låt puttra.
  • Häll av pastan och rör ihop med tomat- och salsicciakoket. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med riven parmesan och olivolja.
Keyword Lunch, Pasta