Pasta Salsiccia
Matkasse
Ingredienser
- 1 st Gul lök
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 burk San Marzano-tomater
- 2 dl Riven parmesan (1 dl i grytan, 1 dl att toppa med)
- 1 påse Pasta
- 500 g Salsicciafärs
- 1 dl Pastavatten
- 1 dl Olivolja, att steka i & toppa med
Instruktioner
- Hacka gullöken och vitlöken och fräs i panna med olivolja tills löken blir glansig.
- Tillsätt burken med San Marzano-tomaterna och låt puttra tillsammans.
- Stek salsicciafärsen och tillsätt den sedan i tomatkoket, riv parmesan och tillsätt även den.
- Koka upp saltat pastavatten och koka pastan enligt instruktioner på förpackning.
- När pastan kokat klart spara ca 0,5 dl vatten som tillsätts i tomatkoket, låt puttra.
- Häll av pastan och rör ihop med tomat- och salsicciakoket. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa med riven parmesan och olivolja.