Svamprisotto
Matkasse
Ingredients
- 3 dl Risottoris
- 2 dl Torkad svamp
- 50 g Smör
- 2,5 dl Lilla Vildts Buljong
- 2 st Schalottenlök
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 dl Parmesan
- 1 l Vatten
Instructions
- Lägg torkad svamp i en skål och fyll upp med lite vatten, svampen ska bli mjuk.
- Hetta upp en panna utan något stekfett, när svampen dragit åt sig vatten ordentligt lägg den i pannan utan att kram ur den. Låt svampen förvälla tills all vätska har förångats.
- Stek sedan svampen i smör, salta och peppra. Ställ åt sidan.
- Hacka schalottenlök och pressa vitlök och fräs i panna med smör, tillsätt risottoris och stek tillsammans tills riset blir glansigt.
- Medan riset steks koka vatten och buljong tillsammans och håll varm hela matlagningen i kastrull.
- När riset är glansigt tillsätt lite buljong i taget och låt risotton sjuda under omrörning i ca 18 min. Smaka på riset efter ca 15 min och se om det är färdigt, annars låt sjuda vidare med buljong till önskad konsistens.
- Är riset nästintill klart tillsätt riven parmesan och rör om, smaka av med salt och peppar och tillsätt sedan svampen och låt puttra ytterligare lite.
- En risotto ska vara ganska lös med en liten kärna i riset, och nästan som rinna ut lite på tallriken när den läggs upp, den ska inte vara som en fast klump.