Svamprisotto

Matkasse
Tillagningstid 1 t
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 3 dl Risottoris
  • 2 dl Torkad svamp
  • 50 g Smör
  • 2,5 dl Lilla Vildts Buljong
  • 2 st Schalottenlök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 dl Parmesan
  • 1 l Vatten

Instruktioner
 

  • Lägg torkad svamp i en skål och fyll upp med lite vatten, svampen ska bli mjuk.
  • Hetta upp en panna utan något stekfett, när svampen dragit åt sig vatten ordentligt lägg den i pannan utan att kram ur den. Låt svampen förvälla tills all vätska har förångats.
  • Stek sedan svampen i smör, salta och peppra. Ställ åt sidan.
  • Hacka schalottenlök och pressa vitlök och fräs i panna med smör, tillsätt risottoris och stek tillsammans tills riset blir glansigt.
  • Medan riset steks koka vatten och buljong tillsammans och håll varm hela matlagningen i kastrull.
  • När riset är glansigt tillsätt lite buljong i taget och låt risotton sjuda under omrörning i ca 18 min. Smaka på riset efter ca 15 min och se om det är färdigt, annars låt sjuda vidare med buljong till önskad konsistens.
  • Är riset nästintill klart tillsätt riven parmesan och rör om, smaka av med salt och peppar och tillsätt sedan svampen och låt puttra ytterligare lite.
  • En risotto ska vara ganska lös med en liten kärna i riset, och nästan som rinna ut lite på tallriken när den läggs upp, den ska inte vara som en fast klump.