Fikontarte

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Course Snack
Servings 4 personer

Ingredients
  

  • 1 st Smördeg
  • 0,5 dl Crème Fraiche
  • 2 st Fikon
  • 1 st Ädelost
  • 3 msk Honung
  • 2 kvistar Rosmarin
  • 1 näve Pinjenötter

Instructions
 

  • Sätt ugnen på 200 C, varmluft.
  • Tina smördegen och kavla ut lätt på smörpapper, bred ut créme fraiche över smördegen.
  • Skiva fikonen och lägg på smördegen, smula önskad mängd av ädelosten över fikonen.
  • Hacka eller bara dra av bladen från rosmarinskvisten och lägg över fikonen, strössla över pinjenötter.
  • Sätt in i ugnen och grädda i ca 15 min, håll lite koll i ugnen om det skulle gå snabbare. Den är färdig att ta yr när kanterna har blivit bruna/gyllene.
  • När du tagit ut tarten ur ugnen ringa lita honung över och gärna lite havssalt, skär upp!